Chevaline

logo paardencrematorium chevaline png versie transparant

Wat kost het om een paard te laten cremeren? Een volledig overzicht van tarieven in 2024

Wat kost het om een paard te cremeren in 2024?

Kosten van een paard cremeren: een volledig overzicht voor 2024

Het afscheid nemen van een geliefd paard is een van de moeilijkste momenten die een paardeneigenaar kan meemaken. Deze dieren zijn niet alleen onze vrienden en metgezellen; ze zijn deel van ons gezin en onze harten. Wanneer het tijd is om deze laatste daad van liefde en respect te betonen, kiezen veel eigenaren voor crematie als een waardige manier om afscheid te nemen. De keuze tussen een individuele of groepscrematie, evenals de daaraan verbonden kosten, zijn belangrijke overwegingen die zorgvuldig afgewogen moeten worden.

Bij paardencrematorium Chevaline begrijpen we het belang van dit besluit en willen we eigenaren door dit proces leiden met respect en transparantie. Het is essentieel dat eigenaren voorbereid zijn en alle informatie hebben om een geïnformeerde keuze te maken die past bij hun wensen, budget, en vooral, de band die ze met hun paard hebben gehad. 

In dit artikel verkennen we de opties voor paardencrematie voor 2024, inclusief de vaste kosten die bij Paardencrematorium Chevaline gehanteerd worden, zodat u als eigenaar een besluit kunt nemen dat zowel eer betoont aan uw geliefde paard als recht doet aan uw behoeften tijdens deze moeilijke tijd.

Waarom uw paard laten cremeren?

Paarden bieden ons onvoorwaardelijke liefde, troost, en kameraadschap. Het is deze unieke band die het afscheid van een paard zo moeilijk maakt, maar ook waarom een waardig afscheid essentieel is. Cremeren biedt een manier om deze band te eren, waardoor eigenaren de herinnering aan hun paard op een respectvolle manier kunnen bewaren.

Cremeren geeft eigenaren de mogelijkheid om op een persoonlijke en betekenisvolle manier afscheid te nemen. Het stelt hen in staat om de laatste momenten met hun paard te regisseren op een manier die de liefde en het respect weerspiegelt die ze voelen. Of het nu gaat om een individuele of een groepscrematie, deze keuze biedt een pad naar een respectvolle afsluiting en helpt bij het rouwproces door een tastbare herinnering te bieden.

We streven ernaar om het proces zo transparant en ondersteunend mogelijk te maken. Met vaste kosten voor zowel individuele als groepscrematies, bieden we duidelijkheid en eenvoud in een periode die vaak gevuld is met complexe emoties. Ons doel is om een service te bieden die niet alleen waardigheid biedt aan het paard, maar ook vrede en comfort aan de eigenaar tijdens dit moeilijke moment.

In dit deel van ons leven, waarin we afscheid moeten nemen van een dierbare vriend, biedt cremeren een manier om waardigheid, respect en liefde te tonen voor de jaren die we samen hebben gedeeld. Het is een keuze die zowel het hart als de herinnering van het paard eer aandoet.

Factoren die de kosten beïnvloeden

Bij het overwegen van paardencrematie spelen verschillende factoren een rol in de totale kosten. Bij Paardencrematorium Chevaline zetten we ons in voor transparantie en duidelijkheid over deze kosten, om eigenaren te helpen bij het maken van een geïnformeerde keuze. Hieronder bespreken we de voornaamste factoren die de kosten van paardencrematie beïnvloeden: het type crematie, de locatie van de ophaling, en extra services die beschikbaar zijn voor eigenaren.

Type crematie: Individueel vs. collectief

Individuele crematie: Bij een individuele crematie wordt uw paard alleen gecremeerd. Dit biedt een persoonlijke benadering waarbij u na afloop de as van uw paard kunt terugkrijgen. De kosten voor een individuele crematie zijn vastgesteld op €850, inclusief btw. 

Collectieve crematie: Bij een collectieve crematie wordt uw paard samen met andere dieren gecremeerd. Deze optie kost €650, inclusief btw, en biedt een waardige manier van afscheid nemen, zonder de mogelijkheid om de as terug te krijgen. Het is een passende keuze voor eigenaren die een respectvol afscheid wensen, maar geen behoefte hebben aan het bewaren van de as.

Ophaalkosten

Een belangrijk onderdeel van de crematieservice bij Paardencrematorium Chevaline zijn de ophaalkosten. Deze kosten zijn variabel en worden berekend op basis van de totale afstand die we moeten afleggen om uw paard op te halen en naar onze faciliteit te brengen. 

We begrijpen dat transparantie in deze kosten belangrijk is voor eigenaren tijdens deze moeilijke tijd. Om het voor onze klanten zo eenvoudig mogelijk te maken, bieden we een online berekentool aan op onze website. Door simpelweg uw adres in te voeren, krijgt u onmiddellijk een duidelijk beeld van de ophaalkosten. Deze tool is ontworpen om u te voorzien van een accurate schatting, zodat er geen onverwachte verrassingen zijn en u een weloverwogen beslissing kunt nemen over de crematiediensten. Deze aanpak zorgt ervoor dat u volledige controle en inzicht heeft in de totale kosten voor de crematie van uw paard, inclusief de transportkosten.

Indien u ervoor kiest om uw paard zelf naar ons crematorium te brengen, is dit op afspraak mogelijk en kosteloos. Deze optie biedt eigenaren die in staat zijn om zelf transport te regelen, een flexibele en financieel voordelige mogelijkheid. 

Extra diensten

Bij Paardencrematorium Chevaline bieden we naast de basiscrematiediensten ook extra services aan die het afscheid van uw paard persoonlijker en gedenkwaardiger kunnen maken.

Afscheid nemen in onze afscheidsruimte: wij bieden de mogelijkheid om in een speciaal ingerichte ruimte persoonlijk afscheid te nemen van uw paard. Dit kan een troostende ervaring zijn voor eigenaren die nog een laatste moment met hun paard willen delen. De prijs hiervan komt op €150.

Urnen: Voor diegenen die de as van hun paard willen bewaren, bieden we een selectie van urnen aan. Deze variëren in stijl en prijs, zodat u een keuze kunt maken die past bij uw persoonlijke voorkeur en de herinnering aan uw paard.

Bij Paardencrematorium Chevaline is ons doel om ondersteuning te bieden tijdens dit moeilijke proces, met diensten die zowel respectvol zijn voor uw paard als troostend voor u.

Factoren die de kosten beïnvloeden

Bij elke crematie begrijpen we bij Paardencrematorium Chevaline dat het bieden van een blijvende herinnering aan uw geliefde paard van onschatbare waarde is. Daarom geven we een persoonlijk en gratis afscheidspakket voor elke paardeneigenaar die voor ons kiest. Dit zorgvuldig samengestelde pakket is bedoeld om niet alleen een waardig, maar ook een gedenkwaardig afscheid te faciliteren, en bevat een selectie van items die speciaal zijn ontworpen om de herinnering aan uw paard te eren en te bewaren.

Het afscheidspakket omvat:

  • Een zorgvuldig gemaakte hoefafdruk
  • Een plukje van de manen
  • Een afscheidkaars
  • Gepersonaliseerde rouwprentjes
  • Een foto-album
  • Een crematiecertificaat
 

Dit pakket is met de grootste zorg samengesteld, met als doel om troost te bieden in deze moeilijke tijd en om te helpen bij het creëren van een blijvende herinnering aan uw paard. Bij Chevaline is het onze prioriteit om elke eigenaar te ondersteunen bij het waardig en respectvol afscheid nemen van hun paard, en dit afscheidspakket is een belangrijk onderdeel van die toewijding.

Een overzicht van de kosten:

Dienst Prijs
Individuele crematie ongeacht de grootte of gewicht van uw paard
€850 Incl. BTW
Collectieve crematie ongeacht de grootte of gewicht van uw paard
€650 Incl. BTW
Transport van uw paard
Variabel
Uw paard zelf brengen naar ons crematorium
Gratis
Afscheid nemen in onze afscheidsruimte (niet verplicht)
€150 Incl. BTW
Urnen/asjuwelen
Vanaf €50 Incl. BTW
Standaard bewaaremmer voor alle assen
€15 Incl. BTW
Afscheidspakket (hoefafdruk, plukje manen..etc)
Gratis
Terugbezorgen hoefijzers
Gratis

Veelgestelde vragen omtrent de kosten om een paard te cremeren

Hieronder vindt u antwoorden op enkele van de meest gestelde vragen om u te helpen bij het navigeren door deze moeilijke tijd.

1. Wat zijn de basiskosten voor het cremeren van een paard?

De basiskosten voor een paardencrematie bij ons variëren afhankelijk van het type crematie dat u kiest. Voor een individuele crematie zijn de kosten €850 inclusief btw, terwijl een groepscrematie €650 inclusief btw kost.

2. Zijn er bijkomende kosten waar ik rekening mee moet houden?

Naast de basiskosten voor de crematie kunnen er kosten zijn, zoals ophaalkosten die afhankelijk zijn van de afstand. Deze kosten kunt u vooraf berekenen met onze online tool door uw adres in te voeren. Eigenaren kunnen er ook voor kiezen om het paard zelf kosteloos naar ons crematorium te brengen op afspraak.

3. Bieden jullie betalingsplannen of financiële hulp aan?

We bieden geen afbetalingsplannen aan na het overlijden.

4. Wat is inbegrepen in de prijs van de crematie?

In de prijs van de crematie is een gratis afscheidspakket inbegrepen, met daarin onder andere een hoefafdruk, een plukje manen, een afscheidskaars, rouwprentjes, een foto-album en een crematiecertificaat.

5. Kan ik kiezen welke items ik ontvang in het afscheidspakket?

We begrijpen dat iedereen zijn of haar rouwproces anders beleeft. Mocht u bepaalde items uit het pakket liever niet willen ontvangen, dan staan we open voor uw wensen. U kunt dit eenvoudig aan ons laten weten, en wij zullen ervoor zorgen dat het specifieke item niet wordt gemaakt of opgenomen in uw pakket. 

6. Hoe worden de ophaalkosten berekend als ik niet gebruikmaak van de online tool?

Indien u geen toegang heeft tot onze online tool, kunt u telefonisch of via e-mail contact met ons opnemen. We hebben enkel het ophaaladres nodig om de afstand te berekenen en kunnen dan een schatting van de kosten verstrekken.

7. Is de kostprijs anders voor een pony vergeleken met een volwassen paard?

Nee, onze prijzen voor zowel individuele als groepscrematie zijn vast en onafhankelijk van de grootte van het paard of pony. Wanneer u een paard heeft dat minder als 100kg weegt verwijzen we u graag door naar ons zusterbedrijf, dierencrematorium Amicitia. We hanteren een universele prijsstelling om het proces zo transparant en eerlijk mogelijk te maken.

Voor meer specifieke vragen of om een crematie te regelen, nodigen we u uit om direct contact met ons op te nemen. Bij Paardencrematorium Chevaline staan we klaar om u met compassie en professionaliteit bij te staan tijdens deze moeilijke tijd.