Chevaline

logo paardencrematorium chevaline png versie transparant

Spaarplan voor de crematie van uw paard later

Met een spaarplan kan u de crematie van uw paard op voorhand regelen en afbetalen in kleine maandelijkse termijnen.

50+ 5-Sterren Reviews
5/5

Hoe werkt het spaarplan voor uw paard?

1. Online afsluiten

U kunt kiezen uit drie verschillende bedragen om te sparen voor uw paard: €1250, €1500 en €1750.

2. Het plan afbetalen

U heeft de keuze om het gekozen bedrag af te lossen in 12 maanden of in 36 maanden.

3. Bij overlijden

Het door u gespaarde bedrag wordt in mindering gebracht op de uiteindelijke factuur.

Het spaarplan is speciaal ontworpen voor de toekomstige crematie van uw paard en is niet bedoeld voor situaties waarin uw paard reeds is overleden.

De voordelen van een spaarplan

Afscheid zonder financiële zorgen

Door vooraf te betalen voor de crematie, verspreidt u de kosten en vermijdt u extra financiële lasten op een moment van verlies, een tijd waarin u mogelijk al geconfronteerd wordt met onvoorziene uitgaven door behandelingen in de paardenkliniek of kosten van de dierenarts.

Betalen in termijnen

Door maandelijks een klein bedrag te betalen, vermindert u de financiële last van een grote eenmalige uitgave. Zo wordt de crematie van uw paard financieel haalbaarder en minder belastend. Dit zorgt voor gemoedsrust en voorkomt financiële stress tijdens een periode van verdriet en verlies.

Welk bedrag spaart u het best voor uw paard?

Bij het kiezen van een spaarplan voor de crematie van uw paard zijn twee factoren belangrijk: uw persoonlijke wensen en de leeftijd van uw paard.

De huidige kosten voor een individuele crematie zijn €850, exclusief de transportkosten die variëren afhankelijk van de locatie.

Voor eigenaren van oudere paarden of diegenen die geen uitgebreide herdenkingsartikelen wensen, is ons spaarplan van €1250 een goede keuze. Dit bedrag dekt momenteel de crematie en in veel gevallen ook de transportkosten.

Als u echter iets speciaals wenst, zoals een elegante bronzen urn of een uniek asjuweel, zijn de spaarplannen van €1500 of €1750 meer geschikt. Deze opties zijn ook raadzaam voor jongere paarden, om toekomstige stijgingen van de crematiekosten op te vangen. Zo bent u beter voorbereid.

Wat is er inbegrepen?

Het gespaarde budget

Afhankelijk welk bedrag u heeft gespaard wordt er €1250, €1500 of €1750 van de eindfactuur afgetrokken.

Hoefafdruk

We creëren met zorg een hoefafdruk van uw paard als blijvend aandenken en plaatsen dit in een fotokader

Plukje van de manen

We nemen een plukje van de manen van uw paard en plaatsen dit in een doosje met strikje.

Kaars met foto

Als extra herinnering bieden we een unieke kaars aan waarop een foto van uw paard wordt afgedrukt

Rouwprentjes

Twee rouwprentjes met de foto van uw paard. Deze kaartjes zijn een blijvend aandenken dat u op een speciale plek in huis kunt neerzetten.

Fotoalbum

Een foto-ablum met 4 foto's in van uw paard, het biedt op de laatste pagina ook ruimte voor een eigen, persoonlijke tekst.

Crematieattest

Dit document bevestigt dat de crematie van uw paard volgens de wettelijke normen en met de grootste zorg is uitgevoerd.

Reviews

Wat andere zeggen over Chevaline

Freja

Wat zijn we blij dat we het afscheid van onze liefste Freckles met Chevaline hebben gedaan…💫 Ze zijn ontzettend vriendelijk, medelevend en respectvol. Bij Chevaline zorgen ze ervoor dat je een zeer mooi afscheid hebt van je beste maatje. Bedankt voor alle goede zorgen…

Giny

Ik had mij geen beter afscheid kunnen wensen dan hoe het bij Chevaline gegaan is. Alles is heel duidelijk gecommuniceerd, we werden op de hoogte gehouden van wat er wanneer gebeurde met Dolce, alles was heel persoonlijk en sereen. De keuze voor Chevaline was voor ons een grote troost

Emmely

Zo dankbaar voor het ongelooflijk mooie afscheid dat jullie Shakira hebben gegeven! Met zoveel respect voor zowel haar als ons, zo een goede begeleiding en de constante opvolging en updates. Jullie maakten een van de moeilijkste momenten een beetje meer dragelijk. Heel fel bedankt!

Kelly

Wauw!! Dankzij jullie heeft het paardje venge een waardevol en prachtig afscheid gekregen.. onverwachte koliek, alles gaat heel snel. Daar sta je dan, de wereld zakt even onder je voeten weg. Plots moet alles geregeld worden en dit met het weekend in aantocht. Men zegt enkel bel naar rendac en verder zie je het wel.. een hele nacht in paniek en verdriet dacht ik aan ons hondje die ook dankzij jullie, ons in een prachtig afscheid verliet. Na een simpele mail namen jullie meteen persoonlijk contact. Alles werd geregeld en prachtig verzorgd. Venge heeft een waardig afscheid gekregen. ook wij zijn enorm blij met jullie fantastisch werk. Zo’n ervaring dat vergeet je niet! Bedankt

Cindy

Vanaf het moment dat je uw beste vriend in hun handen geeft, wordt het met zorg en respect behandeld. Je kan alles volgen want ze houden je van iedere stap op de hoogte. Alles is zo sereen en professioneel uitgevoerd en met de meeste zorg gedaan. Een prachtig eerbetoon aan Legend door zijn hoefijzers, manen, hoefafdrukken, foto’s en een prachtig rouwregister waar vrienden iets kunnen opschrijven. Bedankt aan iedereen van Chevaline die voor mijne Legend gezorgd hebben. Jullie zijn echt een aanrader en een topteam! De service was zeer goed en kwam zeer begripvol over. Dankjewel

Veel gestelde vragen

Wat gebeurt er als mijn paard overlijdt voordat mijn plan volledig is betaald?

Als uw paard komt te overlijden voordat uw spaarplan volledig is afgerond, wordt het tot dan toe gespaarde bedrag direct in mindering gebracht op de totale kosten

Kan het spaarplan garanderen dat ik genoeg zal hebben gespaard?

Het hangt af van verschillende factoren. Als u kiest voor een spaarplan van €1250 en uw paard is nog jong, is het belangrijk om te overwegen dat crematiekosten in de toekomst kunnen stijgen. We kunnen niet garanderen dat de prijs over vele jaren hetzelfde zal zijn als nu. Echter, onze spaarplannen zijn zo ontworpen dat ze een goede basis bieden voor de huidige kosten. We adviseren u graag over het meest geschikte spaarplan voor uw situatie. Als u kiest voor het €1250 plan, heeft u meestal een solide basis voor een individuele crematie inclusief ophalen.

Hoe sluit ik een spaarplan voor mijn paard af?

Om een spaarplan af te sluiten, kunt u dit gemakkelijk online doen via onze website. Als u liever persoonlijk advies wilt, kunt u ons ook telefonisch bereiken. Wij helpen u graag met het kiezen van het juiste plan en beantwoorden al uw vragen.

Kan ik een spaarplan afsluiten voor verschillende paarden?

Ja, voor ieder paard sluit U een apart spaarplan af. Start dus met de registratie voor één paard en nadat uw registratie is gelukt kan U meerdere paarden registreren.

Kan ik het spaarplan annuleren?

U kan het spaarplan annuleren, mits een annulatiekost van €250 of u kan het gespaarde bedrag overzetten op een ander paard voor een administratiekost van €50.

Wat als de eindfactuur minder bedraagt dan het gespaarde bedrag?

Als de uiteindelijke kosten voor de crematie lager uitvallen dan het door u gespaarde bedrag, willen wij u erop attent maken dat het resterende bedrag niet wordt terugbetaald. Echter, u kunt dit bedrag wel gebruiken voor aanvullende aandenken zoals bijvoorbeeld een urne of een askader. Mocht u andere lopende spaarplannen bij ons hebben, dan bieden we de mogelijkheid om het overschot kosteloos over te zetten naar een ander plan

Zijn er extra kosten verbonden aan het afsluiten van een spaarplan?

Er is een eenmalige opstartkost van €65.  Deze kosten dekken de administratie en het beheer van uw spaarplan gedurende de gehele looptijd. Na deze initiële betaling, zijn er geen verborgen of extra kosten verbonden aan uw spaarplan.