Chevaline

logo paardencrematorium chevaline png versie transparant

Betaal vooraf de crematie van uw paard in termijnen

Net zoals bij mensen kunt u ook de crematie van uw paard vooraf regelen en de kosten spreiden over maandelijkse termijnen.

chelsey Carlier
chelsey Carlier
2024-01-15
Vorige week helaas moeten afscheid nemen van Dolce.. Ik had mij geen beter afscheid kunnen wensen dan hoe het bij Chevaline gegaan is. Alles is heel duidelijk gecommuniceerd, we werden op de hoogte gehouden van wat er wanneer gebeurde met Dolce, alles was heel persoonlijk en sereen. De keuze voor Chevaline was voor ons allemaal een hele grote troost vermits er zo respectvol word omgegaan met de paarden en het verdriet begrepen word! Bedankt aan het hele team van Chevaline!
Hubert S.Leuze
Hubert S.Leuze
2024-01-01
Je voudrais remercier chaleureusement le personnel de Chevaline ( Saint Trond ) pour leur présence et attention permanente lors de la prise en charge et la crémation de mon petit cheval Kashmir. J'ai été tenue informée dès la prise en charge , par mail, téléphone, et sms. Prise en charge impeccable, très humaine, efficacité du début à la remise des cendres, petits cadeaux souvenirs de mon compagnon équin de presque 31ans . Merci tout particulier à Jordy. Cela fait vraiment du bien de recevoir tant d'attentions dans de tels moments. Merci encore à toute l'équipe de Chevaline. Nathalie Van Neer.
jocelyne warnier
jocelyne warnier
2023-12-30
Mille fois merci, du premier contact à la remise des cendres, tout est impeccable, le respect et l'attention dont Sancho a bénéficié, la gentillesse et l'empathie du personnel, les réponses quasi immédiates à toutes nos questions. C'est un réconfort immense !
Emmely
Emmely
2023-12-04
Zo dankbaar voor het ongelooflijk mooie afscheid dat jullie Shakira hebben gegeven! Met zoveel respect voor zowel haar als ons, zo een goede begeleiding en de constante opvolging en updates. Jullie maakten een van de moeilijkste momenten een beetje meer dragelijk. Heel fel bedankt!
René Janssens
René Janssens
2023-12-01
Na het inslapen van Florian , net geen 22 jaar oud , besloten we een crematie te laten uitvoeren door Chevaline. Na het eerste telefonisch hartverwarmend contact waren we meteen overtuigd dat we Florian met gerust gemoed konden toevertrouwen aan de medewerkers . De ophaling gebeurde zeer respectvol en professioneel , zo geruststellend . De verdere afhandeling en communicatie verliepen perfect zoals afgesproken , we werden van elke stap verwittigd. Heel sereen en met zo veel respect . Het geeft rust te weten dat Florian kreeg wat hij verdiende. Oprecht veel dank aan al de medewerkers . Weet dat het heel veel betekent en rust brengt . Rene en Linda
Tiziana Piancatelli
Tiziana Piancatelli
2023-11-20
Je leurs ai confié la dépouille de mon grand et bel amour.. Ils ont été d un respect et d une compréhension de la situation incroyable... Un professionnalisme jusqu'au bout. Milles mercis pour moi et mon adoré Why not
J P
J P
2023-11-18
Ich musste mich im August 2023 schweren Herzens von meinem treusten Begleiter verabschieden und bin sehr glücklich das ich mich für Chevaline entschieden habe, ich wurde sehr gut betreut und habe immer Infos bekommen, es arbeiten sehr sehr liebe Menschen dort, die das Herz am rechten feck haben und einem mit viel Verständnis entgegentreten. Auch der Fahrer war sehr einfühlsam und erklärte alles. Ich kann Cvevaline definitiv weiterempfehlen und würde es immer wieder nutzen. Vielen Dank für alles ❤
Karine Léger
Karine Léger
2023-11-09
Notre Belgium Warmblood bien aimé est repassé par le pays qui l’a vu naître pour y achever son dernier parcours. Un service et un accueil d’une humanité incroyable, la personne qui est venue le chercher en France était aussi compétente que délicate, respectueuse et compatissante. Un immense merci pour cet accompagnement, cette promptitude dans nos échanges, cette disponibilité et votre professionnalisme. Je ne sais pas si on pourrait faire mieux que vous. La famille Eeckhoudt

Hoe werkt het spaarplan voor uw paard?

1. Online afsluiten

U kunt kiezen uit drie verschillende bedragen om te sparen voor uw paard: €1250, €1500 en €1750.

2. Het plan afbetalen

U heeft de keuze om het gekozen bedrag af te lossen in 12 maanden of in 36 maanden.

3. Bij overlijden

Het door u gespaarde bedrag wordt in mindering gebracht op de uiteindelijke factuur.

Het spaarplan is speciaal ontworpen voor de toekomstige crematie van uw paard en is niet bedoeld voor situaties waarin uw paard reeds is overleden. Het is daarom niet mogelijk om een spaarplan te starten na het overlijden van uw paard om de crematiekosten achteraf in kleinere betalingen te verdelen.

De voordelen van een spaarplan

Afscheid zonder financiële zorgen

Door vooraf te betalen voor de crematie, verspreidt u de kosten en vermijdt u extra financiële lasten op een moment van verlies, een tijd waarin u mogelijk al geconfronteerd wordt met onvoorziene uitgaven door behandelingen in de paardenkliniek of kosten van de dierenarts.

Betalen in termijnen

Door maandelijks een klein bedrag te betalen, vermindert u de financiële last van een grote eenmalige uitgave. Zo wordt de crematie van uw paard financieel haalbaarder en minder belastend. Dit zorgt voor gemoedsrust en voorkomt financiële stress tijdens een periode van verdriet en verlies.

Welk bedrag spaart u het best voor uw paard?

Bij het kiezen van een spaarplan voor de crematie van uw paard zijn twee factoren belangrijk: uw persoonlijke wensen en de leeftijd van uw paard.

De huidige kosten voor een individuele crematie zijn €850, exclusief de transportkosten die variëren afhankelijk van de locatie.

Voor eigenaren van oudere paarden of diegenen die geen uitgebreide herdenkingsartikelen wensen, is ons spaarplan van €1250 een goede keuze. Dit bedrag dekt momenteel de crematie en in veel gevallen ook de transportkosten.

Als u echter iets speciaals wenst, zoals een elegante bronzen urn of een uniek asjuweel, zijn de spaarplannen van €1500 of €1750 meer geschikt. Deze opties zijn ook raadzaam voor jongere paarden, om toekomstige stijgingen van de crematiekosten op te vangen. Zo bent u beter voorbereid.

Wat is er inbegrepen?

Het gespaarde budget

Afhankelijk welk bedrag u heeft gespaard wordt er €1250, €1500 of €1750 van de eindfactuur afgetrokken.

Hoefafdruk

We creëren met zorg een hoefafdruk van uw paard als blijvend aandenken en plaatsen dit in een fotokader

Plukje van de manen

We nemen een plukje van de manen van uw paard en plaatsen dit in een doosje met strikje.

Kaars met foto

Als extra herinnering bieden we een unieke kaars aan waarop een foto van uw paard wordt afgedrukt

Afscheidsprent

Twee afscheidsprentjes met de foto van uw paard. Deze kaartjes zijn een blijvend aandenken dat u op een speciale plek in huis kunt neerzetten.

Fotoalbum

Een foto-ablum met 4 foto's in van uw paard, het biedt op de laatste pagina ook ruimte voor een eigen, persoonlijke tekst.

Crematieattest

Dit document bevestigt dat de crematie van uw paard volgens de wettelijke normen en met de grootste zorg is uitgevoerd.

Veel gestelde vragen

Wat gebeurt er als mijn paard overlijdt voordat mijn plan volledig is betaald?

Als uw paard komt te overlijden voordat uw spaarplan volledig is afgerond, wordt het tot dan toe gespaarde bedrag direct in mindering gebracht op de totale kosten

Kan het spaarplan garanderen dat ik genoeg zal hebben gespaard?

Het hangt af van verschillende factoren. Als u kiest voor een spaarplan van €1250 en uw paard is nog jong, is het belangrijk om te overwegen dat crematiekosten in de toekomst kunnen stijgen. We kunnen niet garanderen dat de prijs over vele jaren hetzelfde zal zijn als nu. Echter, onze spaarplannen zijn zo ontworpen dat ze een goede basis bieden voor de huidige kosten. We adviseren u graag over het meest geschikte spaarplan voor uw situatie. Als u kiest voor het €1250 plan, heeft u meestal een solide basis voor een individuele crematie inclusief ophalen.

Hoe sluit ik een spaarplan voor mijn paard af?

Om een spaarplan af te sluiten, kunt u dit gemakkelijk online doen via onze website. Als u liever persoonlijk advies wilt, kunt u ons ook telefonisch bereiken. Wij helpen u graag met het kiezen van het juiste plan en beantwoorden al uw vragen.

Kan ik een spaarplan afsluiten voor verschillende paarden?

Ja, voor ieder paard sluit U een apart spaarplan af. Start dus met de registratie voor één paard en nadat uw registratie is gelukt kan U meerdere paarden registreren.

Kan ik het spaarplan annuleren?

U kan het spaarplan annuleren, mits een annulatiekost van €250 of u kan het gespaarde bedrag overzetten op een ander paard voor een administratiekost van €50.

Wat als de eindfactuur minder bedraagt als het gespaarde bedrag?

Als de uiteindelijke kosten voor de crematie lager uitvallen dan het door u gespaarde bedrag, willen wij u erop attent maken dat het resterende bedrag niet wordt terugbetaald. Echter, u kunt dit bedrag wel gebruiken voor aanvullende aandenken zoals bijvoorbeeld een urne of een askader. Mocht u andere lopende spaarplannen bij ons hebben, dan bieden we de mogelijkheid om het overschot kosteloos over te zetten naar een ander plan

Zijn er extra kosten verbonden aan het afsluiten van een spaarplan?

Er is een eenmalige opstartkost van €65.  Deze kosten dekken de administratie en het beheer van uw spaarplan gedurende de gehele looptijd. Na deze initiële betaling, zijn er geen verborgen of extra kosten verbonden aan uw spaarplan.

Wie beheerd het spaarplan?

Het spaarplan wordt beheerd door ons zusterbedrijf, Dierenuitvaartplan BV.