Chevaline

logo paardencrematorium chevaline png versie transparant

De ophaling van uw overleden paard

Alles over de ophaling van uw paard

Transport van uw paard naar het crematorium

De eerste keuze die u heeft, gaat over het transport van uw paard naar ons paardencrematorium. Er zijn drie mogelijkheden:

Als u kiest voor onze transportdienst, streven we ernaar om zo snel mogelijk bij u te zijn, vaak dezelfde dag nog of de volgende dag.

We hanteren een respectvolle en serene benadering tijdens het vervoer met onze Ford Ranger en aanhangwagen. Met een vergelijkbaar systeem als in universitaire ziekenhuizen worden de benen van uw paard vastgemaakt, waarna uw paard geduldig en rustig op onze aanhangwagen wordt getild.

Onze chauffeur legt alle stappen uit en u kunt kiezen om bij uw paard te blijven. Als u wilt, kunt u even weglopen tijdens het tillen. De chauffeur zal dan toeteren om aan te geven dat u kunt terugkomen om te zien dat alles goed is verlopen en om een laatste vaarwel te zeggen.

Voor de praktische kant hebben wij 2,5 meter in de breedte doorgang nodig en is het geen probleem om uw paard in de weide op te halen. Uw paard dient wel altijd uit de stal gehaald te zijn op voorhand.

Als u de mogelijkheid heeft om uw overleden paard zelf naar ons crematorium te brengen, dan is dit kosteloos. Neem telefonisch contact met ons op om een datum en tijd af te spreken. Op het vastgestelde moment rijdt u naar ons crematorium, waar iemand klaarstaat om u te helpen uw paard af te laden. U hoeft zelf niets te doen; wij regelen alles voor u

Naast ons crematorium bevindt zich een kleine inslaapweide. U kunt ervoor kiezen om uw levende paard zelf naar ons toe te brengen. U mag uw eigen dierenarts meenemen, of wij kunnen er een voor u regelen. De procedure is als volgt: neem eerst telefonisch contact met ons op om een afspraak te maken. We spreken een datum en tijd met u af en coördineren ook met de dierenarts. Zo zorgen we ervoor dat wanneer u met uw paard aankomt, de dierenarts klaarstaat om met de inslaapprocedure te beginnen

Veel gestelde vragen


Zijn er bepaalde dagen waarop het ophalen niet mogelijk is?
We halen doorgaans op van maandag tot en met zaterdag. Op zondagen en feestdagen bieden we normaal gesproken geen ophaaldiensten.

Kan ik het transport van mijn paard naar het crematorium zelf regelen?
Ja, het is mogelijk om het transport van uw paard naar het crematorium zelf te regelen. Na telefonisch contact kunnen we samen een geschikt tijdstip bepalen voor het brengen van uw overleden paard.

Kan ik aanwezig zijn bij het ophalen van mijn paard?
Ja, u mag zeker aanwezig zijn tijdens het ophalen van uw paard.

Hoe zit het met de privacy en discretie tijdens het ophaalproces?
Onze ophaalwagens zijn volledig blanco, zonder logo's of teksten die naar ons crematorium verwijzen.

Wij halen uw paard op, waar dan ook in de Benelux en Frankrijk

Waar uw paard ook is, ons toegewijde team is beschikbaar voor het ophalen in heel België, Nederland, Frankrijk en Luxemburg. Geen afstand is te ver voor ons, en we zorgen altijd voor een respectvol en zorgvuldig transport van uw dierbare viervoeter.