Chevaline

logo paardencrematorium chevaline png versie transparant

Verdient uw paard een waardig afscheid?

Laat Chevaline zorgen voor een waardige ophaalservice van uw paard voor individuele crematie

Bij Chevaline bieden we een waardige ophaalservice voor uw paard of pony, gevolgd door een respectvolle crematie voor een vast bedrag van €850. Als blijvende herinnering verzorgen wij voor u gratis een hoefafdruk en een plukje haar van de manen en heeft u een vrijblijvende keuze in ons uitgebreid en exclusief gamma aan urnen en asjuwelen.

Google Reviews: 5/5
5/5

Een waardig afscheid voor uw paard

Uw paard is niet zomaar een dier, maar een trouwe vriend, een metgezel die deel uitmaakt van uw familie. Bij paardencrematorium Chevaline zetten we ons in om deze bijzondere band te eren met een serene en persoonlijke crematiedienst.

Ons team is toegewijd aan het bieden van een zorgvuldige en respectvolle behandeling vanaf het eerste moment. We verzorgen het respectvol ophalen van uw overleden paard vanuit elke locatie in België of Nederland, met aandacht voor uw wensen.

Wij bieden een duidelijk en eerlijk tarief, ongeacht het gewicht of de grootte van uw paard, met een vast bedrag van €850 voor een individuele crematie en €650 voor een groepscrematie. Ons doel is om het proces zo zorgeloos mogelijk te maken, zodat u zich kunt richten op het herdenken van uw geliefde paard.
Individuele crematie (€850)
Wanneer u voor deze dienst kiest, wordt uw paard alleen gecremeerd. Dit betekent dat de assen die overblijven enkel en alleen van uw paard zijn.

Waardoor u de mogelijkheid heeft om de assen mee naar huis te nemen en deze te bewaren in een urn of sieraad, of om de as te verstrooien op een speciale plek.
Groepscrematie (€650)
Bij de keuze voor een groepscrematie, wordt uw paard samen met andere dieren gecremeerd. Dit houdt in dat het niet mogelijk is om de as van uw paard individueel terug te krijgen.

Dit biedt een budgetvriendelijke optie voor het afscheid, maar zonder de mogelijkheid om de as van uw paard te bewaren of te verstrooien op een door u gekozen plaats.

Hoe verloopt de crematie van uw paard bij Chevaline?

Wanneer u geconfronteerd wordt met het verlies van uw paard, staan wij klaar om u op een respectvolle manier bij te staan. Hieronder vindt u de stappen die worden doorlopen:

Contact

Het proces begint wanneer u contact met ons opneemt. Tijdens dit eerste contactmoment spreken we samen een uur af voor de ophaling van uw paard. U hoeft zich geen zorgen te maken over de transport-documenten voor België of Nederland; die regelen wij volledig voor u.

Ophaling

Op de afgesproken dag ontvangt u een sms van onze chauffeur zodra hij vertrokken is naar uw locatie. Bij de ophaling krijgt u tevens een doosje met daarin een kaarsje. Dit kaarsje kunt u aansteken op het moment dat de crematie van start gaat, als teken van herdenking.

Crematie

Op de dag van de crematie brengen we u op de hoogte van de crematie en het maken van een tastbare herinnering aan uw paard, zoals een hoefafdruk en een plukje van de manen. Dit is het moment om het kaarsje aan te steken en uw paard te herdenken.

Assen

Na afloop van de crematie, plannen we een afspraak met u voor het ophalen van de assen. U krijgt dan de gelegenheid om een blijvend aandenken uit te kiezen, zoals een urne of asjuweel, om de nagedachtenis aan uw paard te eren en dichtbij te houden.

Uw paard nog een laatste keer bedanken voor alles

Bij Chevaline begrijpen we hoe belangrijk een persoonlijk afscheid is. Daarom hebben we een speciale ruimte ingericht waar u in alle rust afscheid kunt nemen van uw paard. 

Deze opbaarruimte biedt u de gelegenheid om een laatste keer dank te zeggen voordat de crematie plaatsvindt. De ruimte is ontworpen om comfortabel plaats te bieden aan familie en vrienden. 

U heeft ook de mogelijkheid om persoonlijke foto’s en video’s met ons te delen. Deze zullen tijdens het afscheid op de muur geprojecteerd worden, om zo een persoonlijke sfeer te creëren.

Toegang tot deze ruimte is op aanvraag en niet standaard inbegrepen.

Waardevolle gratis extra's bij Chevaline

Bij elke crematie biedt Chevaline een persoonlijk aandenkenpakket, samengesteld met de grootste zorg. Al deze elementen worden u aangeboden om het afscheid niet alleen waardig, maar ook gedenkwaardig te maken, elke stap vergezeld van tastbare herinneringen die de band met uw paard voor altijd in ere houden.

Hoefafdruk
De hoefafdruk van uw paard wordt zorgvuldig gemaakt als een blijvend symbool van de stappen die jullie samen hebben gezet. Dit unieke aandenken biedt een tastbare herinnering aan de kracht en elegantie van uw geliefd paard, vastgelegd in een moment van tijd.
Manen
Een plukje van de manen van uw paard, elegant gepresenteerd in een transparant doosje als blijvend aandenken.
Foto-album
Een zorgvuldig samengesteld album met foto's die de speciale momenten met uw paard vastleggen.
Afscheidkaars
Een theelichtglaasje met een foto van uw paard, om licht en warmte te bieden in tijden van gemis.
Crematiecertificaat
Het officiële certificaat bevestigt de waardige crematie van uw paard, als een respectvol eerbetoon.
Rouwprentjes
Persoonlijke prentjes met een foto van uw paard, ontworpen om te delen met dierbaren als eerbetoon.
Hoefijzers
De hoefijzers van uw paard, indien aanwezig, worden zorgvuldig terugbezorgd en dienen als een aandenken.
INDIEN AANWEZIG*

De asbestemming van uw paard

Bij Chevaline, een crematorium dat zich uitsluitend richt op paarden, beschikken we over een breed assortiment aan urnen en sieraden voor as, speciaal ontworpen voor paarden. Onze collectie is geheel vrijblijvend, en mocht u niets wensen, hebben we een simpele as-emmer beschikbaar. Met deze emmer kunt u de as van uw paard in uw eigen tuin begraven, eventueel met een boom erboven geplant, waardoor deze boom een blijvende herinnering aan uw geliefde paard wordt, of u kunt besluiten de as ergens uit te strooien.

De assen uitstrooien of begraven
U kan ervoor kiezen om de as op een speciale plek uit te strooien, misschien een plek die belangrijk was voor u en uw paard. Dit kan een serene manier zijn om afscheid te nemen en de band die u deelde te eren. Als alternatief kunt u de as begraven, wellicht met het planten van een boom of een struik erboven. Deze boom of struik kan groeien en bloeien, als een levend monument voor uw paard
De assen bewaren in een urne of asjuweel
Na de crematie houdt u ongeveer 20 liter as over. Veel eigenaren kiezen ervoor om een deel hiervan, bijvoorbeeld in een urn van 3 liter, thuis te bewaren en de rest te verstrooien of te begraven. Als alternatief kunt u kiezen voor het bewaren van de volledige hoeveelheid as in onze speciale houten kist, die gepersonaliseerd kan worden met een fotoafdruk.

Ervaringen van anderen

Ontdek hoe anderen Chevaline hebben ervaren:

Freja Van Woinsel
Freja Van Woinsel
Geverifieerd
Read More
Wat zijn we blij dat we het afscheid van onze liefste Freckles met Chevaline hebben gedaan…💫 Ze zijn ontzettend vriendelijk, medelevend en respectvol. Bij Chevaline zorgen ze ervoor dat je een zeer mooi afscheid hebt van je beste maatje. Duizendmaal bedankt voor alle goede zorgen...
Filip Lambrechts
Filip Lambrechts
Geverifieerd
Read More
Zeer goede dienstverlening, en service. De perfecte ondersteuning en afhandeling op moeilijke momenten. bedankt
Lotte Picard
Lotte Picard
Geverifieerd
Read More
Zo blij dat jullie er zijn. Bedankt voor het begrip, de steun en het respect voor mijn liefste ezeltje ❤️
Stal d'n Himmel
Stal d'n Himmel
Geverifieerd
Read More
Bedankt voor de geweldige begeleiding bij de laatste sprong van onze Varsa. De rust en liefde geeft een prettige ervaring. Het telefonische contact en het ophalen verloopt zo gemoedelijk en liefdevol.Zelfs het berichtje wanneer de crematie start is zo prettig. Wij waren zeer aangenaam verrast door de ruime keuze aan urnen en zo blij met alle mooie aandenken die jullie hier bij doen van ons zo geliefde paard Varsa. Ook de tijd die jullie namen voor een gastvrij ontvangst op jullie prachtige en stijlvolle locatie..
Saskia Hubers van Assenraad
Saskia Hubers van Assenraad
Geverifieerd
Read More
Zo respect vol hoe ze met ons paard Zolinda haar laaste reis hier op aarde zijn omgegaan. Dank jullie wel.
Ingrid Bauke
Ingrid Bauke
Geverifieerd
Read More
Zeer vriendelijk en hebben mijn allerliefste Bauke in Duitsland opgehaald met een chauffeur die het heel netjes heeft afgehandeld.Ik ben zeer tevreden over de manier waarop het geregeld is Bedankt voor de zeer fijne behandeling en het liefdevol omgaan met mijn liefste Bauke
Marjolein Corteel
Marjolein Corteel
Geverifieerd
Read More
Deze maand mijn eerste en enigste paard moeten afgeven. Een heel groot verlies voor mij. Via Chevaline heb ik mijn lieve Asterix toch nog een waardig plaatsje kunnen geven. De prachtige urne komt op zijn tafeltje te staan, bij alle andere herinneringen. en de ketting met assen, zal ik altijd mooi dragen. De service was zeer goed en kwam zeer begripvol over. Dankjewel
Cindy Dockx
Cindy Dockx
Geverifieerd
Read More
Vanaf het moment dat je uw beste vriend in hun handen geeft, wordt het met zorg en respect behandeld. Je kan alles volgen want ze houden je van iedere stap op de hoogte. Alles is zo sereen en professioneel uitgevoerd en met de meeste zorg gedaan. Een prachtig eerbetoon aan Legend door zijn hoefijzers, manen, hoefafdrukken, foto's en een prachtig rouwregister waar vrienden iets kunnen opschrijven. Bedankt aan iedereen van Chevaline die voor mijne Legend gezorgd hebben. Jullie zijn echt een aanrader en een topteam! De service was zeer goed en kwam zeer begripvol over. Dankjewel
Kelly Feyaerts
Kelly Feyaerts
Geverifieerd
Read More
Wauw!! Dankzij jullie heeft het paardje venge een waardevol en prachtig afscheid gekregen.. onverwachte koliek, alles gaat heel snel. Daar sta je dan, de wereld zakt even onder je voeten weg. Plots moet alles geregeld worden en dit met het weekend in aantocht. Men zegt enkel bel naar rendac en verder zie je het wel.. een hele nacht in paniek en verdriet dacht ik aan ons hondje die ook dankzij jullie, ons in een prachtig afscheid verliet. Na een simpele mail namen jullie meteen persoonlijk contact. Alles werd geregeld en prachtig verzorgd. Venge heeft een waardig afscheid gekregen. ook wij zijn enorm blij met jullie fantastisch werk. Zo’n ervaring dat vergeet je niet! Bedankt
Justine Bastin
Justine Bastin
Geverifieerd
Read More
Respect, vriendelijkheid, fijngevoeligheid... Ze behandelen jouw paard alsof het van hen is, en dat voelt erg goed om te weten dat mijn paard op deze manier behandeld is. Ze heeft dankzij jullie de mooiste eerbetoon gekregen