Wat zijn de mogelijkheden?

Mogelijkheden bij het cremeren van uw paard

Wat zijn de mogelijkheden bij het cremeren van uw paard bij overlijden?

Is uw paard overleden? 

Dan kan u uw paard zelf binnenbrengen voor bewaring en crematie bij Paardencrematorium Chevaline. U kan er ook voor kiezen om uw paard of pony door ons te laten ophalen.

Het vervoer naar ons paardencrematorium

Ons crematorium beschikt over een klein vrachtwagentje. De benen en het hoofd worden vastgemaakt en zo met alle respect en sereniteit op ons vrachtwagentje gelegd. 

Wij komen uw paard altijd individueel ophalen, dit is ook zo wanneer u voor een collectieve crematie kiest. 

Afscheid nemen van uw overleden paard

Bij Chevaline paardencrematorium bestaat er de mogelijkheid om in onze unieke afscheidsruimte uw beste vriend nog een laatste keer te bedanken voor alles. Dit gebeurt op een respectvolle manier in een privé ruimte. 

Hier heeft u ruim de tijd om een laatste groet te brengen aan uw trouw dier en hem/haar nog een laatste keer te bedanken voor alles.

Wat te doen met de assen van uw overleden paard?

Bij iedere crematie voorzien wij een begraafbox. Dit is een verstevigde kartonnen doos. De assen zit in een bio-zak die u kan begraven of uitstrooien op de weide waar uw beste vriend altijd heeft gewoond. 

In ons paardencrematorium hebben wij ook een uitgebreid assortiment aanbod aan urnen en asjuwelen.

De crematie van uw paard vooraf regelen

Bij ons zelf heeft u de mogelijkheid om de betaling in 3 termijnen te betalen. Maar wij werken ook samen met het Dierenuitvaartplan. U kan met hun op lange termijn (max. 10 jaar) een afbetalingsplan afsluiten.