Chevaline

logo paardencrematorium chevaline png versie transparant

Individuele crematie van uw paard

Wat is een individuele crematie?

Een individuele crematie betekent dat uw paard alleen wordt gecremeerd, zonder andere paarden in de crematieoven. Dit garandeert dat de as die u terugkrijgt uitsluitend afkomstig is van uw paard.

Het crematieproces vindt plaats in een moderne en gespecialiseerde crematieoven. Omdat Chevaline een nieuw crematorium is, beschikken wij over een gloednieuwe crematieovenoven die speciaal is ontworpen om uw paard volledig te huisvesten. Dit betekent dat uw paard in zijn geheel en zonder enige aanpassing wordt gecremeerd, wat bijdraagt aan een waardige en respectvolle behandeling. Wij kunnen daardoor garanderen dat de as die u ontvangt volledig en uitsluitend van uw eigen paard is, wat voor veel eigenaren een belangrijk aspect is van een zuivere en respectvolle crematie.

Hoe garanderen wij dat wij ten alle tijden weten dat wij de juiste assen meegeven?

Ons zorgvuldig ontworpen proces verzekert dat elke stap in de omgang met uw geliefde paard nauwkeurig wordt gevolgd, van het eerste contact tot aan de overhandiging van de as. Met behulp van unieke identificatie via medaillons en strikte controleprocedures zorgen we ervoor dat de as die u ontvangt, onmiskenbaar die van uw paard is.

Wat is de prijs van een individuele crematie?

De kosten voor een individuele crematie bedragen €850. Dit tarief omvat de volledige crematieprocedure, waarbij uw paard alleen wordt gecremeerd in een gespecialiseerde crematieoven.

Bij Chevaline hanteren we één vast bedrag, ongeacht de grootte of het gewicht van uw paard. Zo bieden we duidelijkheid en zekerheid zonder verborgen kosten.

Let op dat de kosten voor het ophalen van uw paard niet inbegrepen zijn in dit tarief. De ophalingskosten variëren afhankelijk van uw locatie. U kunt de exacte kosten voor de ophaling eenvoudig berekenen met onze online tool door uw adres in te voeren.

Wat kan u met de assen van uw paard doen?

Uitstrooien

U kunt ervoor kiezen om de as van uw paard uit te strooien op een plek die een speciale betekenis heeft, zoals een favoriete weide, een bosrijk gebied, of zelfs op zee. Dit kan een symbolische manier zijn om uw paard een laatste rustplaats te geven op een plek waar het gelukkig was.

Begraven

Een andere mooie optie is om de as te begraven en op die plek een boom of plantje te planten. Dit biedt een levende, groeiende herinnering aan uw paard, waarbij het leven van uw dier symbolisch voortleeft in de natuur.

Urne of kist

Veel eigenaren kiezen ervoor om de as van hun paard te bewaren in een urn. Wij bieden een breed scala aan urnen aan, van klassiek tot modern, zodat u een urn kunt kiezen die bij uw stijl en voorkeur past. Een urn kan thuis een speciaal plekje krijgen, zodat u altijd een tastbare herinnering aan uw paard heeft.

Assieraad

U kunt ook een deel van de as laten verwerken in een sieraad, zoals een ring, hanger of armband. Dit biedt een persoonlijke en intieme manier om uw paard altijd dicht bij u te dragen. Een assieraad kan een dierbare herinnering zijn die u elke dag met u meedraagt.

Onze gratis aandenken bij een individuele crematie

Bij elke crematie biedt Chevaline een persoonlijk en gratis aandenkenpakket, samengesteld met de grootste zorg. Dit wordt u aangeboden om het afscheid niet alleen waardig, maar ook gedenkwaardig te maken. Een van de belangrijkste onderdelen van dit pakket is een hoefafdruk van uw paard, zorgvuldig gemaakt als een blijvend symbool van de stappen die jullie samen hebben gezet.

Bij Chevaline streven we ernaar om elke eigenaar de nodige steun en zorg te bieden tijdens deze moeilijke tijd, en dit aandenkenpakket is een onderdeel van onze toewijding aan respect en waardigheid.

Veelgestelde Vragen (FAQ)

Hoe lang duurt het crematieproces?

Een individuele crematie duurt doorgaans 8 tot 10 uur. Dit omvat de daadwerkelijke crematie, de verzameling van de as en de kwaliteitscontrole om te verzekeren dat alles correct is.

Kan ik aanwezig zijn bij de crematie?

Omwille van veiligheidsredenen is het niet mogelijk om aanwezig te zijn bij de crematie. Wij begrijpen dat dit een emotioneel moment is en zorgen ervoor dat het proces met de grootste zorg en respect wordt uitgevoerd. We sturen u echter een sms zodra de crematie begint, zodat u er in gedachten bij kunt zijn en een kaarsje kunt branden ter nagedachtenis aan uw paard.

Wat gebeurt er met het medaillon na de crematie?

Het medaillon dat uw paard bij aankomst krijgt, wordt hergebruikt voor andere crematies. Deze medaillons zijn hittebestendig en duur in aanschaf, waardoor we ze niet meegeven na de crematie. Het medaillon blijft gedurende het hele proces bij uw paard om te garanderen dat de as correct geïdentificeerd wordt, maar wordt na het overhandigen van de assen hergebruikt.

Bieden jullie ook groepscrematies aan?

Ja, naast individuele crematies bieden wij ook groepscrematies aan. Bij een groepscrematie worden meerdere dieren tegelijkertijd gecremeerd, wat resulteert in een lagere prijs. Neem contact met ons op voor meer informatie over de tarieven en mogelijkheden.

Hoe lang duurt het voordat ik de as terugkrijg?

Na de crematie wordt de as zorgvuldig voorbereid en verpakt. Dit proces duurt meestal een paar dagen. U wordt op de hoogte gebracht zodra de as klaar is om opgehaald te worden of om verzonden te worden naar uw adres.