Chevaline

logo paardencrematorium chevaline png versie transparant

Hoe wij te werk gaan bij Paardencrematorium Chevaline

Alles over de individuele crematie van uw paard

1. Het transport

De eerste keuze die u heeft, gaat over het transport van uw paard naar ons paardencrematorium. Er zijn drie mogelijkheden:

- De eerste en meest gekozen optie is dat wij voor het vervoer zorgen door uw paard op te halen op locatie.

- De tweede mogelijkheid is dat u zelf het transport regelt en uw overleden paard naar ons paardencrematorium brengt.

- De derde optie betreft onze inslaapweide; in overleg met ons en de dierenarts plant u de datum en het tijdstip voor de inslaping. Op de afgesproken dag brengt u uw paard naar onze inslaapweide, waar de dierenarts aanwezig zal zijn om de inslapingsprocedure uit te voeren.

2. Aankomst in het crematorium

Zodra uw paard aankomt in ons paardencrematorium, ontvangt u van ons een SMS om u te verzekeren dat alles in orde is met uw paard.

Onze chauffeur voorziet uw paard van een uniek genummerde medaillon, die aan het been bevestigd wordt en daar gedurende het hele proces blijft.

Dit identificatienummer wordt zorgvuldig in ons computersysteem geregistreerd. Op deze manier kunnen we garanderen dat uw paard zonder vergissing naar u terugkeert. In de tussentijd verblijft uw paard in een speciaal gekoelde ruimte tot het afscheidsmoment of de crematie plaatsvindt.

3. Het afscheidsmoment

Mocht u behoefte hebben aan een laatste, intiem moment met uw paard om afscheid te nemen en dank te zeggen, dan kunt u terecht in onze bijzondere en sereen ingerichte afscheidsruimte.

Deze ruimte is met veel zorg vormgegeven om de atmosfeer van een rustige stal na te bootsen.

Er is voldoende plek om in alle rust met meerdere personen samen te zijn. Uw paard wordt opgebaard op een speciale opstelling, en wordt omringd door een muur van sfeervolle kaarsen die zorgen voor een kalme en respectvolle ambiance. Verse bloemen vullen de ruimte en dragen bij aan een vredige sfeer.

Als extra optie bieden we u de mogelijkheid om persoonlijke muziek te selecteren.

4. De crematie & aandenken

Vóór de crematie maken we een afdruk van de hoef van uw paard en nemen we een plukje van de manen.

Beide persoonlijke aandenkens worden voorzien van een label met het unieke nummer van het medaillon dat aan uw paard is bevestigd. Zo weten we zeker dat deze aandenkens ook echt van uw paard zijn.

Zodra de crematie aanvangt, sturen we u een sms. Dit is het moment waarop u thuis een kaars kunt aansteken om in gedachten bij uw paard te zijn. De crematie zelf duurt doorgaans tussen de 8 en 10 uur.

5. Overhandiging van de assen

Na de crematie worden de assen zorgvuldig bewaard in een gesloten emmer, waarop opnieuw het unieke medaillonnummer van uw paard wordt aangebracht.

We houden u via SMS op de hoogte om een afspraak voor het ophalen van de as te maken. Deze afhaling vindt altijd plaats bij ons filiaal in Sint-Truiden.

Mocht het voor u niet haalbaar zijn om naar Sint-Truiden te komen, dan hebben we als alternatief de mogelijkheid om de as veilig naar u te versturen. We raden echter aan om de as persoonlijk op te halen. Als u kiest voor verzending, neem dan contact met ons op om de details verder te bespreken